יום שבת, 14 במאי 2016

פאי גבינה עם רברבר

זו בפירוש העוגה הכי מעיקה שהכנתי בחיי. אבל היא כל כך, כל כך יפה שהיא שווה את כאב הראש שבקליעת מחצלת מרצועות הרברבר הדביקות וגם הטעם מעולה. מלית הגבינה המתוקה משתלבת נהדר עם הרברבר החמוץ מתוק ומתקבלת עוגת גבינה עדינה וטעימה שמושלמת לחגיגת שבועות. 
נתקלתי ברברבר לראשונה באחת התוכניות של ג'יימי אוליבר וכבר אז הוא עניין אותי אבל הנחתי שאינו קיים בארץ, כמה שנים אחרי ראיתי שבצק אלים פרסמה עוגה עם רברבר וגיליתי שהוא נמכר בשוק הכרמל. כמה שנים אחרי במהלך שיטוט באינטרנט מצאתי את העוגה המההמת הזאת: http://bakingamoment.com/rhubarb-tart/, וידעתי שאני חייבת להכין אותה ולו רק בשביל שאדע סוף סוף מה הוא טעמו של הפרי (ירק?) המסתורי הזה. הטעם, אגב, הוא חמוץ מאוד ומזכיר שילוב של תפוח ירוק עם חמציץ. את מלית השקדים החלפתי במלית גבינה ואת הבצק החלפתי בבצק פריך עם תוספת שקדים ויצאה עוגה עדינה ויפהפיה.    




בצק פריך: 
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
100 גרם קמח לבן 
50 גרם קמח שקדים 
קורט מלח
1 חלמון 
1-2 כפות חלב

1. מעבדים את החמאה, הסוכר, הקמח, הקמח השקדים והמלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. 
2. מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת גושים גדולים. במידת הצורך מוסיפים את החלב. 
3. יוצרים דיסקית ומצננים במקרר במשך כשעה. 
4. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי מרובעת.
5. מצננים במקפיא במשך כחצי שעה.  

מלית גבינה: 
350 גרם גבינה לבנה 
50 גרם סוכר
1 ביצה 
1 כפית תמצית וניל 
15 גרם קורנפלור 

1. מחחמים תנור ל180 מעלות.
2. מערבבים את המרכיבים ביחד בעזרת מטרפה ושופכים על התחתית.
3. אופים ב180 מעלות במשך 30 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים עוד 10-15 דקות עד שהמלית יציבה והשוליים זהובים. 
4. נותנים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. 

קישוט רברבר:
6-7 גבעולי רברבר 
100 גרם סוכר
240 מ"ל מים 

1. פורסים את הרברבר לרצועות ארוכות ודקות. אפשר במנדולינה אבל אפשר גם בסכין דקה וחדה. ניסיתי בקולפן וזה לא הלך כל כך טוב. 
2. מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר, מנמיכים את האש. 
3. מבשלים בכל פעם 3-4 רצועות עד שהן מתרככות מעט (בערך דקה) ומייבשים על מגבת נייר.  
4. יוצרים "מחצלת" שתי וערב מרצועות הרברבר על גבי נייר אפייה. 
5. הופכים את המחצלת על העוגה וגוזמים במספריים את הקצוות הרופפים.
6. מזגגים במעט מסירופ הסוכר שנשאר מהבישול ושומרים במקרר עד להגשה.  


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה