יום ראשון, 19 ביוני 2016

עוגת גבינה ופירות יער

בסופו של דבר, ואחרי התלבטויות רבות, החלטתי להביא לאירוע השבועות בעבודה עוגת גבינה אפויה קלאסית עם ציפוי פירות יער ופטל טרי. אממה, במהלך הכנת העוגה היא הגירה כל כך הרבה נוזלים ונראתה כל כך מוזר שהתחלתי לדאוג. מרוב לחץ ופאניקה, החלטתי להכין עוגת גבינה נוספת ורק בבוקר להחליט איזו מהעוגות נראית לי יותר ולהביא אותה.
מכיוון שהיה מאוחר, והתנור היה תפוס, האופציה היחידה שלי הייתה להכין עוגת גבינה ללא אפייה. אז ערבבתי כמה גבינות, קצפת, אינסטנט פודינג ולימון, שפכתי הכל על תחתית פירורי פתי בר ושלחתי למקפיא למשך הלילה. כבר אז, כשטעמתי את התערובת הבנתי שזו העוגה שהולכת להגיע לתחרות. לא מתוקה מידי ולא חמוצה מידי ופשוט טעימה. 
בבוקר שפכתי על העוגה ציפוי פירות יער חמצמץ, הוספתי זילופי קצפת ופטל מופשר באמצע ועוגת הגבינה הפשוטה הפכה ליפהפיה אמיתית. לצערי הרב, עד שהיא הגיעה לעבודה היא נמסה ואיבדה צורה לחלוטין (יש לציין באופן אסטטי למדי), מה שלמרבה המזל לא השפיע על הטעם שלה שהצליח לזכות אותה ואותי במקום הראשון :-) 



בסיס:
200 גרם פתי בר
75 גרם חמאה מומסת

1. טוחנים את הביסקוויטים, מערבבים עם החמאה, משטחים בתבבית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
2. מצננים במקפיא.

עוגת גבינה:
(מבוססת על: http://www.oogio.net/crumble_cream_cheese)

400 גרם גבינת שמנת 25%
250 גרם גבינה לבנה 9%
120 גרם סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
400 מ"ל שמנת מתוקה

1. מערבבים את הגבינות, הסוכר, הוניל, הלימון והאינסטנט פודינג.
2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד.
3. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
4. יוצקים על התבנית ומצננים במקפיא במשך חמש שעות או לילה.

ציפוי פירות יער:
(מבוסס על: http://www.metukimsheli.com/2011/05/2944)

250 גרם פירות יער קפואים
30 מ"ל מים
70 גרם סוכר
15 גרם חמאה
כף קורנפלור
2 כפות מים קרים 

1. שמים את פירות היער עם המים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות עד שהפירות מתפרקים.
2. מועכים בעזרת בלנדר מוט ומסננים דרך מסננת, כך שהגרגרים נשארים בחוץ. 
3. מחזירים לסיר ומוסיפים את החמאה והסוכר.
4. בכלי נפרד מערבבים קורנפלור ומים עד להתמוססות הקורנפלור.
5. מוסיפים את הקורנפלור לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. 
6. מצננים לטמפרטורת החדר.

לקישוט:
פטל טרי (או מופשר)
100 מ"ל שמנת מתוקה
שתי כפות סוכר

1. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית. 
2. שופכים עליה את ציפוי פירות היער כך שינזל על הצדדים.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומזלפים בשוליים.
4. מסדרים באמצע את הפטל הטרי.

יוצא די הרבה ציפוי פירות יער, מה שנשאר אפשר לאכול עם גלידת וניל.
מגישים אחרי הפשרה של שעה במקרר, לא מסיעים את העוגה לשום מקום כי היא לא יציבה ומתפרקת :-) 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה