יום רביעי, 27 ביולי 2016

טארט פטיסייר ונקטרינות

זהו, אני מוכנה למאסטר שף. ארוחת שלוש מנות בשעה וחצי: סלט, קיש ושני טארטים קטנים ומקסימים. לא רע אני חושבת, וגם הספקתי לטאטא את הבית.  
הטארטים האלה כל כך קיציים וחמודים שאי אפשר שלא להתלהב כשרואים אותם. חוץ מזה הם גם ממש קלים להכנה והכי חשוב, ממש טעימים. 
מכינים את הקלתיות מהבצק הפריך הכי קל בעולם (שנשאר לי מהקיש המושלם של בצק אלים), מוסיפים קרם פטיסייר מועשר בקצפת ומסדרים מעל מניפת נקטרינות צהובות ומפתות. 
יאם. 
כל הסיפור לוקח פחות משעה ויש קינוח לאורחים! 
ואני חייבת להגיד מילה על הבצק הזה שהוא פשוט נפלא: בלי צינון במקרר, בלי רידוד ובלי אפייה עיוורת יוצא בצק פריך נהדר בפחות או יותר עשרים דקות של עבודה. מומלץ.


המתכון לשני טארטים אישיים בקוטר 12 ס"מ. 

בצק: 

50 גרם חמאה
חצי כף שמן 
2 כפות מים 
קורט מלח 
כפית סוכר
70 גרם קמח

1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. בסיר קטן שמים חמאה, שמן, מים, מלח וסוכר ומחממים עד שהחמאה נמסה. 
3. מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים עד שנוצר כדור בצק. 
4. משטחים את הבצק לשתי תבניות טארט קטנות. אופים ב180 מעלות 20-25 דקות, עד שהקלתיות זהובות ויבשות. 
5. מצננים לטמפרטורת החדר. 

קרם פטיסייר: 

125 מ"ל חלב
35 גרם סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
10 גרם קורנפלור
50 מ"ל שמנת מתוקה

1. טורפים ביחד את החלמון, הסוכר והקורנפלור. 
2. מביאים לסף רתיחה את החלב עם הוניל.
3. משווים טמפרטורה בין שתי התערובות ומחזירים לבישול תוך כדי ערבוב תמידי, עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך. 
4. מעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד שצמוד לקרם ומצננים במקרר. אם ממהרים אפשר לצנן כמה דקות במקפיא.  
5. טורפים את קרם הפטיסייר המצונן בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם קרמי.  
6. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך קרם הפטיסייר. 
7. ממלאים את הקלתיות בקרם המוכן. 

קישוט:

2 נקטרינות בינוניות
2 כפות נפאז'

1. פורסים את הנקטרינות לפרוסות דקות ומסדרים בצורת פרח על גבי הקרם. 
2. מורחים נפאז' ושולחים למקרר עד להגשה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה