יום שישי, 26 באוגוסט 2016

טארט שוקולד וקפה

אני זוכרת שכשרק התחלתי לאפות, טארט שוקולד מריר היה אחד הקינוחים שהייתי מכינה הכי הרבה. פשוט כי הוא היה כל כך קל להכנה: בצק פריך, מלית שוקולד, אפייה קצרה וזהו. קלאסי, טעים ומרשים את החברים. 
השבוע התקלקלה לי מכונת הנספרסו האהובה שלי ונאלצתי לקנות ולשתות קפה מגורען (צרות בהייטק, או משהו). בכל אופן, למפגש החברים שהיה היום ידעתי שאני חייבת להביא משהו עם קפה שקצת יפצה על המחסור שלי בקפאין איכותי. חשבתי וחשבתי והחלטתי שאולי הגיע הזמן לחזור קצת למקורות ולהכין את טארט השוקולד מפעם, אבל עם טוויסט קטן של קפה. אז החלטתי להוסיף למלית השוקולד קצת (הרבה) קפה. ואם כבר מוסיפים קפה מה יכול להיות יותר טוב מקצת קלואה? אז הוספתי גם קצפת קלואה קלילה לקישוט. 
השילוב הזה יצר את אחת העוגות הטעימות שהכנתי, מומלץ בחום!



בצק פריך

100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
150 גרם קמח לבן 
קורט מלח
1 חלמון 
1-2 כפות חלב

1. מעבדים את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. 
2. מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת גושים גדולים. במידת הצורך מוסיפים את החלב. 
3. יוצרים דיסקית ומצננים במקרר במשך כשעה. 
4. מרדדים את הבצק ומרפדים תבנית פאי.
5. מצננים במקפיא במשך כחצי שעה ומחממים תנור ל180 מעלות.  
6. מניחים נייר אפייה עם קטניות יבשות על הקלתית ואופים אפייה עיוורת 10 דקות.
7. מורידים את המשקולות ואופים עוד 10 דקות להזהבה קלה של הבצק. מצננים ובינתיים מכינים את המלית. 

מלית שוקולד

200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות קפה נמס מגורען
1 ביצה
קורט מלח

1. ממיסים שוקולד, שמנת מתוקה וקפה עד שנוצרת תערובת אחידה. 
2. מצננים קלות את תערובת השוקולד ומוסיפים פנימה את הביצה והמלח. 
3. שופכים את המלית לקלתית החצי אפויה ואופים 12-15 דקות. השוקולד יתפח וייתייצב בצדדים אך עדיין יהיה רך מעט במרכז. זה בסדר, הוא יתייצב בקירור. 
4. מצננים את הפאי לטמפרטורת החדר. 
הערה: לא הוספתי סוכר למלית כי השתמשתי בשוקולד מריר פושטי של עלית שדי מתוק מעצמו. אם משתמשים בשוקולד מריר איכותי יותר כדאי לטעום ולהוסיף סוכר לפי הטעם. 

קצפת קלואה

250 מ"ל שמנת מתוקה
30 מ"ל קלואה
2 כפות שטוחות סוכר

1. מקציפים את השמנת עם הקלואה והסוכר לקצפת יציבה.
2. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת ומזלפים בצפיפות על העוגה. 
3. מפזרים שברי שוקולד על הקצפת ושומרים בקירור עד להגשה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה